Windows er truet

I følge Microsofts årlige «Form 10-K» er det nye konkurrenter på klientmarkedet. I seg selv ikke noe nytt. Det at Microsoft selv innrømmer det, derimot, er nytt.

winlin

Trangere?

Microsoft har måttet kutte ned kraftig for første gang i selskapets historie, og må nå innrømme at andre produsenter tar markedsandeler. Som Microsoft selv beskriver det: «Sterk konkurranse fra veletablerte selskaper med forskjellige tilnærminger til PC-markedet. Konkurrerende komersielle programvareprodukter, inkludert UNIX-varianter blir levert av konkurrenter som Apple, Canonical og Red Hat» Skrev microsoft i «US Securities Exchange Commission filing.»

Videre beskriver de selskapenes tilnærming og fordelen med å bruke GPL-programvare i billig-pc-markedet. Ikke like overraskende nevner de også Apple, Google, Mozilla og norske Opera som konkurrenter til Internet Explorer.

Chrome OS er ikke nevnt, men er heller ikke på markedet enda.

Vi får se om Microsoft, nå som de skjelver i buksene, nå kanskje blir nødt til å tenke nytt og nyskapende. Dersom det blir tilfelle, vil konkurranse nok en gang ha gagnet oss forbrukere. Med nyheter som Chrome sitt sky-vennlige OS og  KDE 4.3 ser Windows fort litt gammeldags ut (t.o.m. nye Windows 7).

I media: The Register

Reklamer

~ av aron46 den 06/08/2009.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: