Enda en fildellingssak i Amerikas forente stater

Han er som deg, melder ITavisen, og nå kan han bli dømt til å betale sinnsykt masse penger til plateindustrien. Joel Tenenbaum er den andre i USA som skal for retten for ulovlig fildeling.

students

Ja, for i følge RIAA er det slik det skal være. Nekter du å betale bøtene de har bestemt, blir du saksøkt for millioner. Det har vi sett i den forrige saken mot Jammie Thomas.

Så blir spørsmålet, vil dommeren akseptere at en privatperson blir alene gjeldslidende resten av livet, for å beskytte bransjen, eller er fortsatt USA et land «by the people, for the people, we the people»?

Vi får håpe at saksøker ikke selv får bestemme erstatningssummen denne gangen, men at dommeren setter en mer realistisk og grunnlovsenlig sum.

I media: ArsTechnica Wired

I norsk media: TV2nyhetene

OPPDATERING: Amerikansk rettsvesen støtter RIAA sine mafiteknikker, og viser at du burde ta i mot fantasibøter uten rettsak, hvis ikke blir det vanvittig mye dyrere, og du må slå deg konkurs. ITavisen

Reklamer

~ av aron46 den 29/07/2009.

3 kommentar to “Enda en fildellingssak i Amerikas forente stater”

  1. No Comments Yet hittil? Hva i all verden?

  2. […] valgt å prøve å forby de nye distribueringsmetodene, og gjort seg upopulære gjennom å saksøke privatpersoner for latterlige beløp. Dessuten har de utviklet en utpressningsmetode som innbærer at fildelere har fått tilbud om et […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: