Iran er stengt for journalister, men en liten fugl fortalte meg at….

Henging i Evin-fengslet i Teheran

Henging i Evin-fengslet i Teheran

Teheran har blitt roligere, men ikke mer demokratisk. Mobilnett blir kuttet i  sentrale områder, helikoptere svever over torg, og Ahmadinejad prøver å latterligjøre internasjonale kritikere. Hundrevis av mennesker har likevel klart å arrangere demonstrasjoner foran den Islamske Republikkens Domstol og Evin fengslet. Demonstasjoner arrangeres over hele verden, blant annet en sultestreik foran FN-bygningen i New York.

Twitter, Myspace og Facebook er sperret, men noen tweets slipper allikevel ut. Disse blir samlet til blant annet The Green Brief.

De største norske avisene rapporterer svært lite, med unntak av Dagsavisen. VG har hatt en egen fugl som har sunget, men da med en hel lang e-mail i stedet for kryptiske twitter-poster.

Vi krysser fingrene og håper at republikken som ble grunnlagt for å vise at Islam og demokrati er en forenlig, får til nettopp det.

Relatert:

Why We Protest

Norsk-iraner forteller fra Iran (VG Nett)

Reklamer

~ av aron46 den 14/07/2009.

Én kommentar to “Iran er stengt for journalister, men en liten fugl fortalte meg at….”

  1. Jeg og mange tusenvis av Iranere som bor i Norge og resten av Europa er helt enige om Norske myndighetenes håndtering av det som har skjedd i Iran i de siste dager og ikke minst Statoil’s rolle i kamp mot et barbarisk regimet.Når det gjelder valget til høsten kan jeg trygt si at arbeiderpartiet og i spissen Stoltenberg har mistet stemme av mange Iranere som bor i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: