Opera har gitt internett i gave til oss alle

Det har blitt sagt at Opera er norges Google, og med Opera Unite kan man trygt si at de  er minst like innovative når det kommer til gratistjenester.


Opera Unite

Så hva er Opera Unite? Vel, Opera har snudd internett litt på hodet. I gamle dager, for noen uker siden, altså, måtte man bruke en Webserver for å dele materiale med andre, med mindre man brukte fildelingstjenester, som ofte bare kan dele nettopp filer. For å kunne streame musikk måtte man enten sørge for at mottakeren hadde programvare som kunne streame rett fra deg, eller belage seg på å legge sangene opp på diverse webhotel-tjenester med alle mulige egne regler, reklame og andre forstyrrende elementer. Dessuten måtte alt lastes opp, før det kunne lastes ned.


Musikkstreamer

Nøyaktig fem klikk skulle til for at jeg kunne streame Binärpilot sin eminente låt «project wildfire» til alle mine venner. Med eller uten passord. Og det eneste de trenger for å høre den, er en moderne nettleser (IE8, FF3, Safari4, Opera9+ o.s.v.). Det er altså kun serveren som trenger spesiall programvare, og du er serveren.

Picture 6 copy

Hva dette betyr i praksis er at du kan la laptopen stå hjemme, dele hele musikkbiblioteket ditt, og spille det av hvor som helst (så lenge det er tålelig grei båndbredde i begge ender). Det er altså ingen grunn til å brenne ut CD-er eller risikere den kjære iPoden på fest. Du har din egen Spotify, med din musikk, uten behov for å laste ned ny programvare. I tillegg kan som sagt tjenesten mye, mye mer.

Det blir spennende å se hvilke utvidelser som kommer etterhvert, for potensielt kan du gjøre alt som kan gjøres på hvilken som helst hjemmeside i verden, rett fra din egen maskin.

Takk Opera, for at dere oppfylte internett sitt uoppfylte løfte; alle maskiner er nå likestilt, servere som klienter, menigmann som storbedrift.

Reklamer

~ av aron46 den 27/06/2009.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: